به گزارش روابط عمومی؛ رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر؛ دکتر عبدالرحیم دادجو اظهار داشت، از ابتدای طرح سلامت نوروزی تا کنون اورژانس پیش بیمارستانی بوشهر، 10 مورد مسموميت با منوکسید کربن را امدادرسانی کرده است.
دکتر عبدالرحیم دادجو افزود: این مسمومیتها همه در چادر های مسافرتی اتفاق افتاد که جا دارد به هموطنان گوشزد کنیم از روشن نگه داشتن پیک نیک یا منقل آتش در چادر خودداری شود.
رییس اورژانس بوشهر ضمن اشاره به بی توجهی مصدومین به بی بو بودن گاز مونواکسید کربن خاطرنشان کرد: مسمومیت با این گاز خطرناک به مرگ خاموش مشهور است.
دکتر دادجو برای رهایی از دام این قاتل خاموش نکات قابل تامل بیان نمود: نشانه های اولیه ناشی از این گاز تا حدی شبیه به آنفلوآنزاست با این تفاوت که در آن تب وجود ندارد و خواب آلودگی و خمیازه کشیدن بیش از حد، گیجی، ضعف و بی حالی، امکان بروز سردرد شدید، گاهی تهوع و استفراغ، پرش های عضلانی و اختلال حرکتی، احساس نبض پر و صدادار در ناحیه شقیقه، افزایش فشار خون، گشاد شدن مردمک چشم و کاهش دید، رنگ تیره پوست، رنگ پریدگی دور لب ها و یا صورتی شدن آن، گاهی سفتی عضلات به ویژه عضلات فک، قطع تنفس، تشنج، اغما و مرگ از جمله اثرهایی است که در مسمومیت با گاز CO ممکن است ایجاد شود.
وی گفت: متاسفانه بسیاری از مردم کشنده بودن این گاز را باور ندارند و توصیه های ایمنی را جدی نمیگیرند، ولی باید بدانیم که اگر این گاز سمی در یک فضای بسته و بدون تهویه جمع شود، بسیار خطرناک است؛ این گاز سبک تر از هواست و قابلیت انتشار آن در محیط بسیار زیاد است و به همین دلیل در تمامی نقاط فضا به سرعت متراکم شده و چون هموگلوبین خون میل ترکیبی زیادی با این گاز دارد، بنابراین مانع رسیدن اکسیژن به بافت های بدن شده و به سرعت موجب مسمومیت می شود.
انتهای پیام /زن-5000