با سخن اورژانسی‌ها از خطر گرمازدگی نجات پیدا کنیم

7 تير 1401

با سخن اورژانسی‌ها از خطر گرمازدگی نجات پیدا کنیم
به نقل از روابط عمومی؛ رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: بسیاری از مردم علی‌رغم اخطارهای مکرر  باز هم خطر گرمازدگی را چندان جدی نگرفته و تنها زمانی که مشکلی پیش می‌آید، می‌دانند که هشدارها چقدر جدی‌ هستند.
دکتر عبدالرحیم دادجو بیان داشت: این روزها که به روزهای میانه‌ تیرماه و اوج گرمای سال نزدیک‌تر می‌شویم، لازم است از تردد غیرضروری در هنگام بالا بودن دمای هوا خودداری کرده و برای جلوگیری از گرمازدگی ظهر تا اوایل غروب از قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کنند.
رییس اورژانس افزود: برای فرار از گرما سر را خیس نکنید! ریختن آب‌روی سر نه‌تنها مانع گرمازدگی نمی‌شود، بلکه سردرد را هم به درد گرما اضافه می‌کند. به‌جای این کار، پاهایتان را با آب خنک شست‌وشو دهید.
شایان ذکر است، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ افزود: در هوای گرم اگر درجه حرارت بدن بدون دلیل از 38 یا 39 درجه سانتیگراد تجاوز کند، طبیعی نیست. در صورت مشاهده چنین علائمی در یک فرد، باید نسبت به‌احتمال گرمازدگی هوشیارتر باشید و فرد را به مکان خنک ببرید. لازم است روی فردی که دچار گرمازدگی شده است، آب بپاشید و منتظر رسیدن اورژانس باشید.
دکتر عبدالرحیم دادجو برایمان توضیح می‌دهد: «سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ در روزهای خیلی گرم معمولاً جزو نشانه‌های گرمازدگی هستند؛ بنابراین نباید این علائم را نادیده گرفت. حتماً با اورژانس تماس بگیرید و تا رسیدن آنها، روی خودتان یا فرد گرمازده آب بپاشید و خنک نگه دارید.
وی در تکمیل صحبت‌هایش متذکر می‌شود: «رفتارهای عجیب، سرگیجه، منگی و خستگی غیرعادی در گرمای زیاد از علائم هشداردهنده گرمازدگی هستند؛ بنابراین لازم است که با مشاهده این علائم با اورژانس تماس بگیرید و فرد گرمازده را خنک نگه دارید. بهتر است بدن وی را با پارچه خیس مرطوب و خنک کنید.
دکتر عبدالرحیم دادجو خاطر نشان کرد: از حال رفتن و بیهوشی جزو نشانه‌های جدی و شدید گرمازدگی است. این مسئله زمانی بروز می‌کند که دیگر علائم گرمازدگی مشخص نشده و یا نادیده گرفته شوند. درهرحال لازم است به‌سرعت با اورژانس تماس بگیرید.
دکتر دادجوضمن بیان این که با گرم‌شدن هوا، سردرد‌های ناشی از گرمازدگی افزایش می‌یابد، کم‌آبی بدن ممکن است یک دلیل احتمالی سردرد‌های ناشی از گرما باشد گفت: سردرد‌های ناشی از گرما بعید است که از خود گرما ناشی شوند. در بیشتر موارد، دلیل بروز این شرایط محرک دیگری مرتبط با گرما است.
محمد رجبی یک تکنسین اورژانس توضیح می‌دهد: «کم‌آبی بدن ممکن است یک دلیل احتمالی سردرد‌های ناشی از گرما باشد. کم‌آبی بدن به‌واسطه کمبود مایع که به انقباض رگ‌های خونی منجر می‌شود و باعث افزایش فشارخون می‌شود، موجب سردرد می‌شود.
رجبی در ادامه افزود: بیماری‌های مرتبط با گرما طی ماه‌های گرم‌تر سال شایع هستند. این بیماری‌ها مانند گرمازدگی و خستگی گرمایی موارد قابل پیشگیری هستند. در همین راستا، فرد باید مدت‌زمان حضور خود در محیط‌‌های گرم را محدود کرده و از ورزش بیش از حد در گرما پرهیز کند.
این تکنسین درباره گرمازدگی و علائم آن توضیح می‌دهد: "علائم گرمازدگی همراه با ضعف و بی‌‎حالی است، فردی که این علائم را تجربه ‌کند باید با اورژانس تماس بگیرد: پوست داغ، خشک یا مرطوب، سردرگمی، سرگیجه، حالت تهوع یا استفراغ، ضربان سریع و قوی قلب، دمای بالای بدن بیش از ۱۰۳ درجه فارنهایت (۳۹ درجه سلسیوس)، قرمزی پوست در افرادی با رنگ پوست روشن."
وی در پاسخ به این سؤال که چه زمانی لازم است با اورژانس 115 تماس بگیریم؟ توضیح می‌دهد: «در بیشتر موارد، اگر فردی از گرما فاصله گرفته یا مایعات بیشتری بنوشد، علائم نیز بهبود می‌یابد. اما در بعضی موارد شخص کاهش سطح هشیاری را تجربه می‌کند که در آن زمان تماس با اورژانس 115 ضروری است.
نسبت به خطر گرمازدگی تکنسین اورژانس گفت: مردم در روزهای گرم از انجام فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنند و درصورتی‌که افراد مجبور به فعالیت در روزهای گرم و یا اوج گرما هستند با فواصل کوتاه استراحت کنند، مراقبت از سالمندان و جلوگیری از خروج آنها از منزل در ساعات اوج گرما و استفاده از حوله یا پارچه مرطوب برای خنک‌کردن سر و بدن از دیگر توصیه‌های ارائه شده برای درامان‌ ماندن از گرمازدگی است.
کارشناس کاهش خطردر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ باتوجه‌به صدور اطلاعیه‌های هواشناسی مبنی بر افزایش دما توصیه‌هایی را به مردم ارائه کرد و گفت: به دلیل افزایش دما در این روزها این هشدارها را جدی بگیرید :
نخعی افزود: مواد زیر را درون خودرویی که در معرض مستقیم آفتاب مییاشد قرار ندهید؛ مواد گازی - فندک- نوشابه - عطرها و اسپری ها و باتری ها وبه طور کلی هر قوطی بسته شده و بدون منفذ را درون خودرو قرار ندهید و با رعایت نکات امنیتی، کمی شیشه ماشین را پایین نگه دارید، (حتی 1 سانتیمتر)، مخزن سوخت را به طور کامل پر نکنید (مقداری فضای خالی داخل باک برای گاز بنزین لازم است)، پر کردن سوخت ماشین در شب بهتر است، در زمان های گرم روز (از ساعت 10 صبح تا 5 عصر) با ماشین سفر نکنید، بیش از حد باد لاستیک را پر نکنید .
مهندس نخعی درباره نیش حشرات در تابستان بیان داشت؛  در مناطق روستایی به خروج عقرب ها و مارها از سوراخها و درزهای موجود در زمین توجه شود. در مناطق بیرون از آبادی ها درب خودرو را در توقف های بین راهی بخاطر خنک شدن باز نگذارید، حتی درب صندوق عقب.
کارشناس کاهش خطردر بلایا و حوادث دانشگاه بوشهر درباره‌ی گرمازدگی، اظهار داشت:  آب و مایعات زیاد بنوشید و همواره مقداری آب خنک بهمراه خود داشته باشید. از لباس با رنگهای روشن و کلاه مناسب استفاده کنید و از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر از تردد های غیر ضروری جدا خودداری فرمایید.
مهندس کورش نخعی درباره خطر آتش‌سوزی، هشدار داد: آبگرمکن‌های  خانه ها را روشن نکنید و در صورت ضرورت درجه آنها را کاهش دهید. مراقب باشید که سیلندرها و گازهای پیک نیک  را در معرض نور مستقیم خورشید و حتی بیرون ساختمان قرار ندهید.
وی  با توجه به مصرف بهینه برق نیز اشاره کرد و ادامه داد؛ زمان پیک مصرف برق را حتما در نظر داشته باشید.
مهندس نخعی چند نکته هم درباره دیگر جانداران توصیه کرد و گفت: چند ظرف آب را در لبه پنجره ها، بالکن ها، حصارها، مزارع و در پشت بامها در سایه قرار دهید تا تشنگی پرندگان و دیگر حیوانات برطرف شود.
کارشناس کاهش خطردر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، کورش نخعی؛  خاطرنشان کرد: همه بحرانها را میتوان با تمهیدات لازم با کمترین خسارت ها پشت سر گذاشت.
در این اطلاعیه همچنین توسط کورش نخعی به افراد توصیه شده؛ در صورت خروج از منزل برای درامان‌ماندن از گرمازدگی به محل‌های خنک پناه برده و در صورت احساس سرگیجه، رنگ‌پریدگی، استفراغ، تهوع یا تنگی نفس با ۱۱۵ تماس حاصل نمایند.

کلمات کلیدی:
گرمازدگی     اورژانس     راه‌کار    

تاریخ بروز رسانی:   8 تير 1401

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >