در فصل گرما سه معضل گرمازدگی، غرقشدگی و مسمومیت را جدی بگیرید
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر؛ روز شنبه بیست و پنجم تیر ماه سال جاری در مصاحبه با روابطعمومی اذعان داشت: سه معضل مهم در فصل گرما؛ گرمازدگی، غرقشدگی و مسمومیت است که با توجه به شرایط ایدهآل تابستان برای رشد ویروسها بر روی مواد غذایی، با شروع فصل گرما شاهد افزایش آمار بیماران با مشکل مسمومیت غذایی در استان بوشهر هستیم.
رییس اورژانس بوشهر افزود: علائم مسمومیت غذایی که میتواند پس از چند ساعت بعد از خوردن غذای آلوده شروع شود شامل حالت تهوع، استفراغ یا اسهال است. بیشتر اوقات، مسمومیت غذایی خفیف است و بدون درمان برطرف میشود؛ اما برخی از افراد باید برای درمان به بیمارستان مراجعه کنند.
دکتر دادجو اظهار داشت: خطرناکترین نوع اسهال عفونت همزمان معدهای و رودهای است که ممکن است عامل ویروسی یا باکتریایی داشته باشد. خطر اصلی در این بیماری دفع شدید آب و الکترولیت است که به ویژه در کودکان به دلیل کم بودن ذخیره آب، اسهال مداوم میتواند حتی منجر به مرگ شود و لزوم رساندن مایعات از طریق قطرات داخل سیاهرگی و تنظیم سریع آب و الکترولیت بدن را دو چندان میکند.
رییس اورژانس ضمن اشاره به 26 ماموریت گرمازدگی، گفت: فعالیت بدنی شدید و طولانی مدت در هوای آزاد میتواند باعث بروز گرمازدگی در فرد شود زیرا در این حالت بدن فرد با قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد، دچار کمآبی شده و غلظت خون افزایش پیدا میکند به همین دلیل جریان خون کند شده و موجب بروز اختلال در عملکرد ارگانهای مختلف بدن میشود.
دکتر عبدالرحیم دادجو یادآورشد: پوست قرمز، سر درد، خشک شدن پوست، گرفتگی عضلات، ضعف، استفراغ، افزایش ضربان قلب یا تنفس سخت، از علائم اصلی گرمازدگی در تابستان به شمار میرود. نخستین علامت این بیماری سرگیجه است که مجموعهای از دیگر عوارض مانند حالت تهوع و تشنج را به دنبال دارد اما هنگامی که علائم شدید شود، خطر کما را به همراه دارد.
وی برای جلوگیری از گرمازدگی، توصیه کرد: که لباس خنک مناسب فصل را بپوشید، قرار گرفتن در مناطق خنکتر و استفاده از برخی نوشیدنیها با طبع خنک نیز به جلوگیری از شرایط گرمازدگی کمک میکند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی استان بوشهر؛ برای بهتر سپری نمودن اوقات تابستان چند نکته مهم خاطر نشان کرد:
-آب زیاد بنوشید؛ مصرف مایعات را در فصل گرما افزایش دهید و در صورت امکان هنگام خروج از خانه، یک بطری آب یا ترکیبی از آب، آبلیمو یا نوشیدنیهای مناسب ذائقه خود (ترجیحاً بدون شکر) به همراه داشته باشید.
لباسهای آزاد و رنگ روشن بپوشید. رنگهای تیره، نور و گرما را جذب میکند و لباسهای تنگ هم از عرق کردن جلوگیری میکند. بهترین جنس پارچهای که میتوانید برای لباستان انتخاب کنید، پارچههای نخی است.
اگر در سفر هستید یا بیرون از منزل فعالیت میکنید، از فعالیت بدنی شدید و سنگین خودداری کنید و زمانی را برای استراحت و دور از آفتاب در نظر بگیرید.
اگر مجبور شدید خودرو را در آفتاب پارک کنید، هرگز کودکتان را داخل ماشین رها نکنید زیرا فضای داخل ماشین به سرعت گرم میشود و کودکان که ضربان قلب و دمای بدنشان نسبت به بزرگسالان بالاتر است، در مقابل گرما حساستر هستند.
در فصل گرما تا حد امکان از غذاهای آماده و خیابانی استفاده نکنید. مصرف مواد غذایی سالم و سبزیجات میتواند برای حفظ سلامتی مؤثر باشد.
انتهای پیام/ زن : (50000)
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید