روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر از برگزاری دوره آموزشی پدافند زیستی در اردیبهشتماه سال جاری با تدریس دکتر سید حسین موسوی در سالن همایشهای شهید مفتح دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر خبر داد.
دبیر دبیرخانه پدافند غیرعامل دانشگاه در گفتوگو با روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی اظهار داشت: هرگونه آلودگی از نوع ویروسی، پریون، میکربی و سمی که بهوسیله مواد غذایی یا هر نوع وسیلهای که بیشترین نیاز مردم را در برمیگیرد و توسط دشمنان به کشور وارد شود، تهدید زیستی به شمار میرود و مجموعه اقداماتی که در جهت کاهش آسیبپذیری جامعه و حفظ سرمایه انسانی انجام میشود، پدافند غیرعامل است.
دکتر سید حسین موسوی عنوان کرد: اولویت نخست پدافند غیرعامل زیستی حفظ جان انسانها و به عبارتی حفظ سرمایه انسانی کشور است
وی افزود: حتی اگر عوامل زیستی ناخواسته ایجاد شود و جان انسان را تهدید کند، به نظر پدافند غیرعامل نوعی تهدید تلقی میشود.
رئیس اورژانس استان بوشهر با اشاره به آغاز به کار پدافند غیرعامل در ایران با ابلاغ رهبر معظم انقلاب از سال 82 اظهار داشت: پدافند غیرعامل، ارزانترین، پایدارترین و صلحآمیزترین روش دفاعی در دنیا است که ما با سرمایهگذاری بیشتر در معرض تهدیدات کمتری قرار میگیریم.
دبیر پدافند غیرعامل دانشگاه در آیین این دوره آموزشی که برای گروه هدف اعضاء کارگروه زیستی دانشگاه، معاونتها، شبکههای بهداشت و درمان، بیمارستانها و کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی برگزار شد؛ افزود: باید پدافند غیرعامل در حوزه تهدیدات آب، دام، انسان، غذا، دارو و محیطزیست با انجام مانورهای دریل و ساده تا برگزاری مانورهای بزرگ و برنامهریزیهای هوشمندانه تقویت شود.
دکتر موسوی به تشریح جنگهای مختلف پرداخت و گفت: از مشخصات بارز جنگهای امروز بر پایه دانش و بدون سلاح، مثل جنگ سایبری و بیوسایبری حتی ژنتیکی است.
دکتر سید حسین موسوی با اشاره به طراحی مانورهایی در این دانشگاه بیان داشت: برنامه بازدید گروهی و مانور عملی در سال جاری نیز اجرا خواهد شد.
دبیر پدافند غیرعامل دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: تشخیص، شناسایی و مدیریت عواقب یک بیوتروریسم، محافظت از کارکنان، بیماران، خانوادهها و تمامی افراد در کنار دیگر خدمات اورژانسی از مسئولیتهای واضح دانشگاه علوم پزشکی و کادر درمان است.